Rapport Bosch et Victor Hugoexercise 1: Titel:Notre-Dame de

Rapport de livre de Notre-Dame de Parispar Jurgen Bosch et Victor Hugoexercise 1:                                        Titel:Notre-Dame de ParisAuteur:Victor HugoUitgever:Cideb EditriceDruk:Première édition (eerste druk)Aantal pagina’s:112exercise 2:Quasimodo staat bekend als de klokkenluider van de Notre-Dame en is tevens een gehaat en gevreesd inwoner van Parijs. Dit komt onder andere doordat hij vanaf zijn geboorte een bult op zijn hoofd heeft, hij doof en lelijk is, slecht spreekt, en een dwerg is.

Hij heeft dus een soort van lichamelijk gehandicapt. Quasimodo werd zelfs door zijn eigen moeder gehaat. Hij werd te vondeling gezet. Frollo besloot de opvoedtaak over te nemen. Zowel Frollo als de klokkenluider hebben een oogje op Esmeralda, een plaatselijke zigeunerin. Beiden laten het uitgebreid merken. Esmeralda is echter verliefd op Phoebus, een soldaat die ooit iets liefs deed voor haar.

Ondanks het feit dat ze medelijden heeft met Quasimodo, wordt ze altijd afgeschrikt wanneer hij haar probeert te kussen. Wanneer Frollo bedenkt dat als hij Esmeralda niet kan krijgen, niemand dat mag, besluit Frollo Esmeralda ter dood te laten veroordelen wegens hekserij. Terwijl ze naar de galg wordt gebracht, redt Quasimodo haar plots. Hij neemt haar mee naar de Notre-Dame. Achteraf wordt ze alsnog ter dood veroordeelt. Quasimodo kan dit niet verwerken en besluit de kerkleider te vermoorden die hiervoor verantwoordelijk was en pleegt vervolgens zelfmoord. Hij gaat dood in de armen van het levenloze lijk van de zigeunerin.exercise 3:Heel simpel gezegd betekent de titel: Notre-Dame van Parijs.

Dit is de kerk waar Quasimodo zowel is neergelegd als kind als waar hij klokkenluider was. Dit is zeer waarschijnlijk ook de reden dat het boek deze titel heeft. Zelf ben ik van mening dat het boek beter een andere naam had kunnen hebben aangezien de titel weinig zegt over de loop van het verhaal. Het zou net zo goed een informatief boek kunnen zijn over de geschiedenis van de kerk.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

Een titel als “l’amour à Paris” beter gewaardeerd.Exercise 4:Ik vond hoofdstuk 8: L’assaut à la cathédrale het leukst. Ik vond deze passage het leukst aangezien het verhaal hier op zijn climax zat wat spannendheid betreft. Hier werd Esmeralda gevonden in de Kathedraal en opnieuw veroordeelt. Exercise 5:De Passage waarin de schrijver werd voorgesteld had er wat mij betreft uit mogen blijven. De schrijver is immers slechts een detail in het verhaal. Dit stuk was dan ook wat minder.

Exercise 7: Als ik zou mogen kiezen dan zou ik het liefst Phoebus willen zijn. Hij leidt het minst in het algehele verhaal. Quasimodo, Esmeralda en Frollo gaan ten slotte dood. Aangezien Phoebus slechts te dealen heeft met de dood van Esmeralda zal ik het liefst hem willen zijn.Exercise 8:In het verhaal had ik een hekel aan Frollo. Hij is gemeen dat hij Esmeralda laat vermoorden. Wel zou je kunnen zeggen dat hij erg sympathiek was door de opvoeding van Quasimodo voor zich te nemen.

Toch blijf ik het een lul vinden, met alle respect.Exercise 9:Ik was niet bepaald tevreden over het afloop van het boek. Ik heb een bloedhekel aan slechte einden. En aangezien elke hoofdrolspeler in het verhaal dood gaat zou ik liever zien dat alleen Frollo dood gaat, en dat Quasimodo en Esmeralda een stelletje zouden worden. Exercise 10:Het verhaal speelt zich af in hartje Parijs.

Deels in de Notre-Dam. Dit valt deels te zien aan het volgende franse citaat bovenaan bladzijde 12 van het boek:”Mais c’est Quasimodo … sonneur de cloches!” Exercise 11:Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen. Dat is te zien aan het volgende citaat te bladzijde 12 onderaan bij de moeilijke woorden beschrijving:”Égyptien: au Moyen … bohémiens, gitans, tziganes.”Exercise 12:Het tijdsbestek van het verhaal heb ik helaas niet op kunnen maken uit het boek. Wel heb ik op het internet gevonden dat het ongeveer een jaar was.Exercise 13:Waar alles in het begin van het boek vredig verloopt eindigt het boek wreed.

Het keerpunt zit hem in het moment dat Frollo besluit Esmeralda te laten veroordelen voor hekserij. Exercise 14:De genres van het boek “Notre-Dame de Paris” zijn romantiek en Gotische fictie. Echter ben ik het zelf niet eens met het woord fictie: het verhaal zou zo echt kunnen zijn gebeurt. Mensen met een afwijking worden geboren, mensen worden tot heks veroordeelt, bedreigen elkaar en worden verliefd. Net als in het verhaal. Zo fictief is het verhaal dus niet.Exercise 15:Het hoofdthema van dit boek is leven in de 19e eeuw in Parijs. Als minder belangrijke thema’s zou je ook liefde en het leven met een handicap kunnen noemen.

Het hoofdthema van het boek is echter het leven in de 19e eeuw in Parijs.Exercise 16:De schrijver zou meerdere dingen mee kunnen willen geven met het verhaal. Dit zijn:Ook gehate en gehandicapte mensen kunnen goed zijn voor de mensheid. Verafschuw ze niet en respecteer ze!Kleine gebeurtenissen kunnen grote onverwachte rampen veroorzaken (De ontmoeting van Esmeralda met Frollo en Quasimodo bijvoorbeeld)Exercise 17: Victor Hugo, geboren op 26 februari 1802 in Besançon, was destijds een groot schrijver. Hij wordt wereldwijd beschouwd als één van de invloedrijkste franse romantische auteurs. Door het beroep van zijn vader heeft hij een aantal zware kinderjaren gehad.

Hij heeft altijd veel geschreven over politiek en religie, ook op jongere leeftijd. In 1822 trouwde Victor en kreeg vijf kinderen, waarvan 1 vroegtijdig overleed.In 1824 kreeg hij een koninklijke tatoeage van Lodewijk de 18e. Dit was voor hem een grote eer. Victor Hugo was politiek sterk actief. Zo sprak hij als één van de eersten in Frankrijk zich openlijk uit tegen de doodstraf. Ook zette hij zich af tegen Napoleon de 3e.

Rond 1865 vluchtte Victor naar Guernsey, een brits eiland in de buurt van Frankrijk. In 1870 keerde hij terug naar Frankrijk waar hij de rest van zijn leven uitzitte. Hij overleed op 22 mei 1885. Hij is 83 jaar geworden. Er werden dagen van nationale rouw uitgeroepen.

Er wordt geschat dat 3 miljoen mensen zijn graf hebben bezocht. Een gerespecteerd einde dus!Exercise 18:twee andere boeken geschreven door Victor Hugo zijn ‘les misérables’ en ‘Claude Gueux.’Exercise 19:Ik zou het boek zeker aanraden aan andere leerlingen. Wel zou ik het in het nederlands of engels lezen. Het verhaal is komisch, spannend, en bovenal: romantisch! Voor iedereen die van liefde houdt is het boek zeker aan te raden. Geen zin in lezen? Er zijn ook meerdere films van het boek gemaakt!