Tesla ondertekenden ze een belangrijk contract dat de

Tesla heeft in de loop van de tijd een aantal belangrijkeovereenkomsten gesloten met strategische partners in zowel de auto- als debatterijproductie-industrie. De eerste strategische alliantie was met de Duitseautofabrikant Daimler AG, de eigenaar van Mercedes-Benz. Deze overeenkomst is in2009 ondertekend. De alliantie is gemaakt door de Duitse autofabrikant om deaccutechnologie te ontwikkelen die door sommige Mercedes- en Smart-modellen toegepastmoeten worden.

De resultaten van deze samenwerking zijn te zien in de MercedesB-Klasse EV en Smart EV-modellen. Een andere belangrijke overeenkomst werd in2010 met Toyota Corporation ondertekend. Toyota was de pionier op het gebiedvan hybride en elektrische aandrijvingen en na een ontmoeting tussen de tweeCEO’s ondertekenden ze een belangrijk contract dat de productie van eenvolledig elektrisch Toyota-voertuig, de RAV4, beschouwde waarin de door Teslaontwikkelde technologieën gebruikt werden. In oktober 2013 kondigden PanasonicCorporation en Tesla Motors hun samenwerking aan, waarbij de eerste deproductie van batterijcellen van auto-kwaliteit voor de laatste zou uitbreiden.De eerste samenwerking tussen de twee bedrijven was in 2011. De twee bedrijvendie deze batterijtechnologie hebben ontwikkeld, willen de belangrijkste producentenzijn voor innovatie, aangezien ze al meer dan 150.000 voertuigen hebbenaangedreven met de beste technologie. Aangezien batterijen nog steeds kostbaarzijn om te produceren en een groot deel uitmaken van de kosten van een auto,willen Tesla en Panasonic de batterijkosten verlagen dankzij verbeteringen inhun productieprocessen en door de productievolumes van batterijcellen en-pakketten te vergroten.

Een andere belangrijke partner van Tesla is NVIDIA.Het technologiebedrijf leverde het navigatie- en instrumentencluster-systeemvoor zowel Model S als Model X, op basis van de nieuwste processors. Met dezesystemen kunnen de auto’s energie besparen.